​Het verhaal begint in november en december 2012 of 9 maand vroeger als je heel precies wil zijn ....

Op 27 november 2012 wordt Sander Van den Broeck geboren, al snel volgt Max-Emile Van Caelenberg, hij ziet het daglicht op 10 december en Lars Rasschaert sluit de rij af op 24 december. Er is op dat moment niets dat er zou op wijzen dat zij aan de basis zouden liggen van LaMaSa.

Na veel volle luiers, slapeloze nachten en vele traantjes gaan de drie kerels in september 2015 voor het eerst naar de kleuterschool van de Zonnevlier. Daar zien ze elkaar voor het eerst. Al na een paar dagen is duidelijk dat Sander, Max-Emile en Lars het goed, zelfs heel goed met elkaar kunnen vinden. Na een paar maand zijn het dikke onafscheidelijke vrienden, die dag in dag uit met elkaar spelen.
Hun eerste verjaardagsfeestje voor hun klasgenootjes geven ze samen in het Berenbos te Wetteren in december 2015. Daar leren de papa’s van de jongens elkaar beter kennen … veel beter! Een namiddag samen pinten pakken trekt de banden aan. Er worden afspraken gemaakt om nog eens samen te komen en … er wordt een Whatsapp-groep opgericht met de naam LaMaSa, wat staat voor Lars, Max-Emile en Sander. Het is de papa van Sander die op het idee kwam. Op die manier waren Hein, Hans en Peter met elkaar verbonden.

Al snel werd er nog eens afgesproken, hobby’s en interesses werden gedeeld. Hein en Hans gingen zelfs samen in een bandje spelen! Maar de grootste passie van de drie werd … bier. In eerste instantie was het vooral proeven, heel veel proeven. Hans was al langer bezig met brouwen en hij gaf de microbe door aan Hein en Peter. De brouwsels die Hans al gemaakt had werden gesmaakt door Hein en Peter. Na drie jaar proeven besloten ze om onder de leiding van Hans een biertje te brouwen. Na veel experimenteren hebben ze een brouwsel op punt gesteld. Het werd meteen een voltreffer dat door velen gesmaakt werd. Hun eerste bier was een feit.
Op die manier is LaMaSa geworden wat het op vandaag is. Een groepje vrienden dat samengebracht werd door hun zoontjes!

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb